1Twente op bezoek bij opening Kinderfestival

  • Home
  • Nieuws
  • 1Twente op bezoek bij opening Kinderfestival

De Jeugd ViVa bestaat 70 jaar en dat wordt gevierd met vijf extra Kinderfestivals die gehouden worden in alle stadsdelen van Enschede! Het thema van de Kinderfestivals is Jungle/Tropical.

Op 31 juli 2024 vond de aftrap plaats op Speeltuin Robinia. Wethouder Arjan Kampman opende het festival samen met twee kinderen door een stekker in een stopcontact te steken, waarna twee skydancers bij de entree vrolijk begonnen te wapperen! Wethouder Kampman onderstreepte het belang van de Jeugd ViVa en van speeltuinen en refereerde aan zijn eigen jeugdervaringen. Zeventig jaar geleden was het ook een wethouder, de heer D.J. Bout, eerste voorzitter van het ViVa-comité, die onder enorme publieke belangstelling op 23 juli 1954 in het G.J. van Heekpark opende.

Speeltuin Robinia was helemaal omgetoverd in jungle- en tropische sferen en de aanwezige kinderen genoten zichtbaar van het leuke en diverse aanbod. Zelfs de gratis drankjes en gezonde hapjes waren helemaal in de sfeer van het zomerse thema. We bedanken iedereen die vandaag meegeholpen heeft aan het tot stand komen van deze mooie eerste festivaldag!

Een team van 1Twente was aanwezig bij de opening van het eerste Kinderfestival Jeugd Viva 2024 op speeltuin Robinia. Wethouder Kampman en onze coördinatrice Daniëlle Rekers werden geïnterviewd.

De overige Kinderfestivals worden gehouden op Speeltuin ‘t Heelal (7/8), Speeltuin Tuindorp-Wesselerbrink (14/8), Speeltuin ‘t Varvik (21/8) en Speeltuin Glanerbrug (28/8). De Kinderfestivals duren van 11:00 - 14:00 uur.

In 1954 is de gemeente Enschede begonnen onder leiding van burgemeester Van Veen met het organiseren van de ViVa-feestweken. De opdracht was: “het scheppen van vakantie-recreatie voor thuisblijvers”. In Enschede lag de situatie toen zo dat bijna de helft van de bevolking niet met vakantie kon. Om voor deze mensen toch een ideale vakantie te creëren, is de gemeente Enschede toen gestart met het houden van feestweken onder het motto: “Viert Vakantie” en zo is de ViVa ontstaan.

Nu, 70 jaar later, is er in Enschede niet heel veel veranderd. Voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd wordt de “Jeugd-ViVa” nog steeds georganiseerd met als doel de vakantie gezellig en aantrekkelijk te maken.

KLIK OP ONDERSTAANDE AFBEELDING VOOR HET VERSLAG VAN 1TWENTE:

Share our website